Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowo porowy
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej w rondelku. Przyprawiamy Kucharkiem i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Następnie dodajemy bardzo drobno pokrojony por. nadal dusimy przez 5 minut. Pieczarki obieramy i kroimy w dość duże kawałki, wrzucamy do garnka. Mieszamy i dusimy przez 10 minut, następnie wlewamy śmietanę.
Całość gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Obrane ząbki czosnku kroimy na pół i wrzucamy do garnka, przyprawiamy Maggi.
Sos dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Sos możemy podawać jako dodatek do dań z ziemniaków lub kasz, bądź makaronów.
Następnie dodajemy bardzo drobno pokrojony por. nadal dusimy przez 5 minut. Pieczarki obieramy i kroimy w dość duże kawałki, wrzucamy do garnka. Mieszamy i dusimy przez 10 minut, następnie wlewamy śmietanę.
Całość gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Obrane ząbki czosnku kroimy na pół i wrzucamy do garnka, przyprawiamy Maggi.
Sos dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Sos możemy podawać jako dodatek do dań z ziemniaków lub kasz, bądź makaronów.