Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowo dyniowy
Zagotować wodę przygotować bulion.
Pieczarki myjemy obieramy ze skórki kroimy w grubsze plasterki. Dynię obieramy ze skórki wydrążamy środek kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na woku rozgrzewamy olej dodajemy pieczarki i cebulę chwilę podsmażamy dodajemy dynię i jeszcze chwilę podsmażamy.
Do warzyw wlewamy bulion wrzucamy listek i ziele angielski doprawiamy mieszamy i nakrywamy pokrywką. Gotujemy około 20 minut jeżeli trzeba mieszamy parę razy.
Jeżeli chcemy sos bardziej rzadki to wlewamy jeszcze trochę wody albo bulionu.
Na koniec wlewamy śmietanę zagotowujemy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Ja podałam sos z makaronem.
Pieczarki myjemy obieramy ze skórki kroimy w grubsze plasterki. Dynię obieramy ze skórki wydrążamy środek kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na woku rozgrzewamy olej dodajemy pieczarki i cebulę chwilę podsmażamy dodajemy dynię i jeszcze chwilę podsmażamy.
Do warzyw wlewamy bulion wrzucamy listek i ziele angielski doprawiamy mieszamy i nakrywamy pokrywką. Gotujemy około 20 minut jeżeli trzeba mieszamy parę razy.
Jeżeli chcemy sos bardziej rzadki to wlewamy jeszcze trochę wody albo bulionu.
Na koniec wlewamy śmietanę zagotowujemy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Ja podałam sos z makaronem.
gusia1000