Sposób przygotowania:
Schab w sosie pieczarkowo - porowym
Schab pokroić na 1 cm. kotlety, rozbić tłuczkiem, obsypać solą i pieprzem.
Por pokroić w kostkę, plasterki w małe plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego i obsmażyć kotlety z obu stron.
Na osobnej patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć pieczarki z porem. Gdy się usmażą - wlać śmietanę. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.
Por pokroić w kostkę, plasterki w małe plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego i obsmażyć kotlety z obu stron.
Na osobnej patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć pieczarki z porem. Gdy się usmażą - wlać śmietanę. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.