Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowo-śmietankowy
Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić w grubsze plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Następnie dodać pokrojone pieczarki.
Smażyć często mieszając aż pieczarki się zrumienia i zmiękną. Następnie wlać śmietankę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sos zagotować i gotować aż się zredukuje i zgęstnieje. Zestawić z ognia, dodać posiekaną natkę i wymieszać. I można podawać.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Następnie dodać pokrojone pieczarki.
Smażyć często mieszając aż pieczarki się zrumienia i zmiękną. Następnie wlać śmietankę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sos zagotować i gotować aż się zredukuje i zgęstnieje. Zestawić z ognia, dodać posiekaną natkę i wymieszać. I można podawać.