patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Sos pieczarkowo-szpinakowo-śmietanowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny sos do placków, kotletów, makaronów, idealnie się sprawdza do dań głównych. Robi się go bardzo szybko i smakuje rewelacyjnie.

Sos pieczarkowo-szpinakowo-śmietanowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos pieczarkowo-szpinakowo-śmietanowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowo-szpinakowo-śmietanowy
Cebulę obieramy i drobno kroję. Pieczarki myjemy i kroję w plastry. Paprykę myję i kroję w drobną kostkę. Patelnię rozgrzewam a na niej olej. Dodaję cebulę, paprykę,pieczarki i smażę na rumiano,doprawiam solą i pieprzem. Następnie dodaję szpinak. Smażę jeszcze ok 2-3 minut.

Dodaję śmietanę, doprowadzam aż śmietaną będzie miała małe pęcherze. Mieszam, zdejmuję z ognia, doprawiam solą i pieprzem.
Sos pieczarkowo-szpinakowo-śmietanowy
Cebulę obieramy a następnie drobno siekamy.
Sos pieczarkowo-szpinakowo-śmietanowy
Na patelnię dodaję pieczarki i drobno posiekaną paprykę.
Sos pieczarkowo-szpinakowo-śmietanowy
Dodajemy świeży szpinak. Jeszcze przez chwilę smażymy.