bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

sos pieczarkowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

doskonały sos bezmięsny , chociaż u mnie był z mięsem

sos pieczarkowy

Składniki:

sos pieczarkowy

 

Sposób przygotowania:

sos pieczarkowy
Pieczarki pokroić w drobną kostkę . W rondlu roztopić margarynę , dodać pieczarki i podsmażać je przez 15 - 20 minut . Do rondla dolać przegotowanej wody (ilość zależy od ilości sosu którą chcemy uzyskać) i gotować 5 minut . Dodać przyprawy według smaku i zagęścić mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody .
Ja do sosu wykorzystałam wywar z gotowania klopsików (przepis w galerii) . A że robiłam sos z klopsikami , klopsy pogotowałam 5 minut razem z pieczarkami żeby "przeszły" smakiem .

Do takiego dania dobrze pasuje ogórek kiszony