Sposób przygotowania:
sos pieczarkowy
Pieczarki pokroić w drobną kostkę . W rondlu roztopić margarynę , dodać pieczarki i podsmażać je przez 15 - 20 minut . Do rondla dolać przegotowanej wody (ilość zależy od ilości sosu którą chcemy uzyskać) i gotować 5 minut . Dodać przyprawy według smaku i zagęścić mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody .
Ja do sosu wykorzystałam wywar z gotowania klopsików (przepis w galerii) . A że robiłam sos z klopsikami , klopsy pogotowałam 5 minut razem z pieczarkami żeby "przeszły" smakiem .
Do takiego dania dobrze pasuje ogórek kiszony
Ja do sosu wykorzystałam wywar z gotowania klopsików (przepis w galerii) . A że robiłam sos z klopsikami , klopsy pogotowałam 5 minut razem z pieczarkami żeby "przeszły" smakiem .
Do takiego dania dobrze pasuje ogórek kiszony
dusia30
Henia
bogda46
Ja nie daję śmietany , ale jak najbardziej można