Sposób przygotowania:
Panierowane filety w sosie pieczarkowymI
1. Mięso kroisz w plastry i delikatnie rozbijasz.
2. W miseczce mieszasz sos Sriracha, musztardę, sól, pieprz, czosnek, tworząc marynatę. Każdy kawałek mięsa smarujesz tą marynatą i odstawiasz na dwie godziny do lodówki.
II
3. Po tym czasie kotlety panierujesz: najpierw w bułce tartej, następnie w roztrzepanych jajkach i znowu w bułce tartej.
4. Smażysz kotlety na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż staną się złociste i chrupiące.
III
5. Cebulę i czosnek obierasz i podsmażasz na rozpuszczonym maśle z dodatkiem oleju.
6. Do podsmażonych warzyw dodajesz pokrojone w plasterki pieczarki i smażysz przez około 5 minut. Doprawiasz solą, pieprzem i dodajesz kostkę rosołową.
IV
7. Sos zagęszczasz śmietaną rozrobioną z mąką, wlewając ją stopniowo do grzybów i gotując aż sos zgęstnieje.
8. Na koniec dodajesz posiekany koperek.
V
9. Kotlety podajesz z sosem pieczarkowym.
10. Smacznego!