kodziro

kodziro

Kucharz
[Przepisów: 13]

Sos pieczarkowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pieczarki obrać i pokroić na średnie kawałki, podsmażyć (aż odparuje woda) na maśle...

Sos pieczarkowy

Składniki:

Sos pieczarkowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy
Pieczarki obrać i pokroić na średnie dawałki, podsmarzyć(aż odparuje woda) na maśle, jak zaczną puszczac wode doprawić pieprzem i solą. W międzyczasie zagotować ok 0,5l wody i zrobic wywar z kostki, pogotować ok 5min. Do wywaru wrzucić podsmazone pieczarki i pogotować jeszcze ok 10-15 min. Z mąki zrobić szejker i wlać, pogotować ok 5min i dodać śmietane, zagotować wszystko i sos gotowy.