katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Sos pieczarkowy z wędliną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczne z chlebkiem i jako dodatek do obiadu.

Sos pieczarkowy z wędliną

Składniki:

Sos pieczarkowy z wędliną

 

  • pieczarki ok15szt
  • wędlina20dag
  • cebula 2 szt
  • pietruszka1/2pęczka
  • ketchup 3łyżki
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy z wędliną
Cebulę obieramy i kroimy.Pieczarki myjemy i kroimy można w plasterki.oprószamy solą Wędlinę można obrać z osłonki i pokroić w półplasterki.Na patelni mocno rozgrzewamy olej i szybko przesmażamy pieczarki.Dodajemy cebulę i dusimy z pieczarkami.Dodajemy też przygotowaną wędlinę,ketchup i podlewamy bulionem albo wodą. Dusimy razem i doprawiamy do smaku solą pieprzem i koncentratem.Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.