Sposób przygotowania:
Sos piekielny
Pomidory i paprykę pozbaw skórki i nasion.
Nie musisz papryki opalać, ja stosuję cięcie wzdłuż na paski szer. 1 cm, ostry wąski i "miękki" nóż, paski papryki kładę na deseczkę i "odfiletowuję" od skórki cały miąższ.
Pierwsza próba może być nie udana, nie zniechęcaj się, to łatwe.
Wszystkie składniki porządnie zmiksuj (oprócz śmietany!!) na jednolitą papkę wymieszaj z majonezem, dopraw solą.
Wstaw do schłodzenia..
Musi postać min 24 godziny, dopiero przed podaniem do stołu dodaj śmietanę i wymieszaj razem. Jeśli nie przewidujesz spożycia od razu podziel na dwie- trzy części i proporcjonalnie dodaj śmietanę.
Podaj do mięs zimnych, i ciepłych, grilla, fondue, serów, krewetek, jak również do „Klusek smażonych Trzy Zboża”
Nie musisz papryki opalać, ja stosuję cięcie wzdłuż na paski szer. 1 cm, ostry wąski i "miękki" nóż, paski papryki kładę na deseczkę i "odfiletowuję" od skórki cały miąższ.
Pierwsza próba może być nie udana, nie zniechęcaj się, to łatwe.
Wszystkie składniki porządnie zmiksuj (oprócz śmietany!!) na jednolitą papkę wymieszaj z majonezem, dopraw solą.
Wstaw do schłodzenia..
Musi postać min 24 godziny, dopiero przed podaniem do stołu dodaj śmietanę i wymieszaj razem. Jeśli nie przewidujesz spożycia od razu podziel na dwie- trzy części i proporcjonalnie dodaj śmietanę.
Podaj do mięs zimnych, i ciepłych, grilla, fondue, serów, krewetek, jak również do „Klusek smażonych Trzy Zboża”
Gość