Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sos pikantny do sajgonek

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Bardzo ostry....dozować z umiarem.

Sos pikantny do sajgonek

Składniki:

Sos pikantny do sajgonek

 

  • 4 suszone strąki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna,
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka pasty z krewetek
  • 1 łyżka sosu ostrygowego

Sposób przygotowania:

Sos pikantny do sajgonek
Papryczki chili umyć i bardzo drobno posiekać. Czosnek obrać i posiekać. Cytrynę obrać i drobno pokroić. Czosnek i cytrynę zmiksować razem z cukrem, octem, pastą z krewetek i łyżką wody oraz sosem ostrygowym, aby otrzymać gęsty, gładki sos. Dodać posiekaną papryczkę, Wymieszać.