lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Sajgonki z warzywami i szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo byłam ciekawa jak smakują sajgonki. Nie miałam odwagi iść do Chińczyka i tam zjeść . Nie wiem co oni tam dają do środka . Moje sajgonki wyszły bardzo smaczne , przepis wymyślony ze składnikami takimi jakie lubię.

Sajgonki z warzywami i szynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sajgonki z warzywami i szynką

 

 

 

 

 

  • sos sojowy ciemnu Tao Tao

 

  • szynka drobiowa 150 gram

 

 

 

  • imbir mielony pół łyżeczki do smaku

 

  • Dodatkowo :

 

  • Papier ryżowy 15 szt duży

Sposób przygotowania:

Sajgonki z warzywami i szynką
Polałam oliwę z oliwek na patelnie. Pokroiłam drobno pieczarki i wsypałam je na patelnie. Marchew obrałam pokroiłam w cienkie (kijki ) , dodałam je do pieczarek. Dodałam pokrojoną cienko paprykę . Podlałam wodą i wsypałam fasole mun . Dusiłam pod przykryciem 30 minutDodałam sos sojowy pieprz sól i ibiNa końcu dodałam szynkę drobno pokrojoną . Jeszcze z 10 minut i gotowe :)Papier ryżowy najlepiej kłaść na talerz większy od niego do letnie wody. Na opakowaniu pisało 2 minuty , jednak ja na to nie patrzyłam wkładałam i dosłownie parę sekund i namiękał i wyciągałam. Kładłam na drewniana patere obracana i nakładałam farsz i zwijałam . To szybki idzie. Po 30 minutach ( papier trochę wysechł) Kładłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia piekłam do zarumienienia a potem przewracam na drugą stronę i piekłam znowu do zarumienienia w 170 stopniach 6 minut z każdej strony .
Sajgonki z warzywami i szynką
Polałam oliwę z oliwek na patelnie. Pokroiłam drobno pieczarki i wsypałam je na patelnie. Marchew obrałam pokroiłam w cienkie (kijki ) , dodałam je do pieczarek.
Sajgonki z warzywami i szynką
Dodałam pokrojoną cienko paprykę . Podlałam wodą i wsypałam fasole mun . Dusiłam pod przykryciem 30 minut
Sajgonki z warzywami i szynką
Papier ryżowy najlepiej kłaść na talerz większy od niego do letnie wody. Na opakowaniu pisało 2 minuty , jednak ja na to nie patrzyłam wkładałam i dosłownie parę sekund i namiękał i wyciągałam. Kładłam farsz i zwijałam
Sajgonki z warzywami i szynką
Kładłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia piekłam do zarumienienia a potem przewracam na drugą stronę i piekłam znowu do zarumienienia w 170 stopniach 6 minut z każdej strony .

Tagi:

sosy szynka