Sposób przygotowania:
Sajgonki z warzywami i szynką
Polałam oliwę z oliwek na patelnie. Pokroiłam drobno pieczarki i wsypałam je na patelnie. Marchew obrałam pokroiłam w cienkie (kijki ) , dodałam je do pieczarek. Dodałam pokrojoną cienko paprykę . Podlałam wodą i wsypałam fasole mun . Dusiłam pod przykryciem 30 minutDodałam sos sojowy pieprz sól i ibiNa końcu dodałam szynkę drobno pokrojoną . Jeszcze z 10 minut i gotowe :)Papier ryżowy najlepiej kłaść na talerz większy od niego do letnie wody. Na opakowaniu pisało 2 minuty , jednak ja na to nie patrzyłam wkładałam i dosłownie parę sekund i namiękał i wyciągałam. Kładłam na drewniana patere obracana i nakładałam farsz i zwijałam . To szybki idzie. Po 30 minutach ( papier trochę wysechł) Kładłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia piekłam do zarumienienia a potem przewracam na drugą stronę i piekłam znowu do zarumienienia w 170 stopniach 6 minut z każdej strony .