Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Sos pomidorowo-czosnkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny sos pomidorowo-czosnkowy idealny do gołąbków

Sos pomidorowo-czosnkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos pomidorowo-czosnkowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowo-czosnkowy
Puszkę pomidorów otwieramy i przelewamy do malaksera, dodajemy tymianek i bazylię oraz pieprz i sól, czosnek obieramy i przez praskę przeciskamy, dodając do pomidorów - wszystko dokładnie rozdrabniamy na gęsty krem, całość przelewamy do rondelka i podgrzewamy. W tym czasie siekamy natkę pietruszki, dodajemy do sosu, dokładnie mieszamy i wyłączamy grzanie doprawiając do smaku
Sos pomidorowo-czosnkowy
Pomidory krojone przekładamy do malaksera
Sos pomidorowo-czosnkowy
następnie dodajemy przyprawy oraz czosnek
Sos pomidorowo-czosnkowy
całość dokłądnie rozdrabniamy mieszając
Sos pomidorowo-czosnkowy
przelewamy do rądelk podgrzewamy i dodajemy natkę