Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Sos pomidorowy z pastrenakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciekawy przepis na nieco inny sos pomidorowy

Sos pomidorowy z pastrenakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos pomidorowy z pastrenakiem

 

  • 3 łyzki koncentrat pomidorowy,
  • 1 szt cebula,
  • 3 szt pasternak,
  • 1/2 szkl śmietana,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 2 łyżki koperek siekany,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy z pastrenakiem
Obrany pasternak zalać szklanką wrzącej wody i gotować z dodatkiem soli. Po chwili gotowania dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Gdy warzywa są miękkie, zmiksować. Połączyć z koncentratem pomidorowym i śmietaną, zagotować. Przyprawić do smaku, wymieszać z koperkiem.
Sos pomidorowy z pastrenakiem
Etap 1
Sos pomidorowy z pastrenakiem
Etap 2