Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy z pietruszką
Obraną cebulkę kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy 0,5 litra wody. Dodajemy ziele angielskie, kostkę rosołową, czosnek granulowany i doprowadzamy do wrzenia.
Cebulę smażymy na rozgrzanym smalcu i doprawiamy. Dodajemy do gotującego się wywaru. Pomidorki parzymy gorącą wodą i obieramy ze skórki, miksujemy.
Dodajemy do garnka. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 minut. Zagęszczamy mąką i doprawiamy.
Na koniec dodajemy natkę pietruszki.
Cebulę smażymy na rozgrzanym smalcu i doprawiamy. Dodajemy do gotującego się wywaru. Pomidorki parzymy gorącą wodą i obieramy ze skórki, miksujemy.
Dodajemy do garnka. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 minut. Zagęszczamy mąką i doprawiamy.
Na koniec dodajemy natkę pietruszki.