Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy z tuńczykiem - do makaronu
Wybrać do tego sosu tuńczyka w dużych kawałkach - ten rozdrobniony zupełnie rozpadnie się w sosie. Puszki ostrożnie otworzyć i zawartość przełożyć na patelnię razem z olejem.
Rozdrobnić widelcem na dość duże kawałki. Cebulę posiekać i wsypać do tuńczyka - podsmażyć na rumiano.
Wlać krojone pomidory z puszki wraz z zalewą, dodać zioła włoskie i dusić, aż sos się zredukuje i zgęstnieje. Nie mieszać za często, żeby kawałki tuńczyka się nie rozpadły.
Dodać wyciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ulubionym makaronem.
Rozdrobnić widelcem na dość duże kawałki. Cebulę posiekać i wsypać do tuńczyka - podsmażyć na rumiano.
Wlać krojone pomidory z puszki wraz z zalewą, dodać zioła włoskie i dusić, aż sos się zredukuje i zgęstnieje. Nie mieszać za często, żeby kawałki tuńczyka się nie rozpadły.
Dodać wyciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ulubionym makaronem.