Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy z ziołami
Gorąca wodą sparzyć pomidory, a następnie obrać ze skórki.
Pokroić w ósemki i włożyć do rondla. Cebulę obrać, opłukać
i drobno pokroić i włożyć do pomidorów. Goździki, tymianek, rozmaryn, liść laurowy zawinąć w kawałek gazy, związać i włożyć do pomidorów. Dusić na małym ogniu do uzyskania gęstego piure.
Przyprawy wyjąć, a resztę zmiksować albo przetrzeć przez sitko.
Doprawić do smaku sola i pieprzem. Sos można podawać
z makaronem, mięsem.
Pokroić w ósemki i włożyć do rondla. Cebulę obrać, opłukać
i drobno pokroić i włożyć do pomidorów. Goździki, tymianek, rozmaryn, liść laurowy zawinąć w kawałek gazy, związać i włożyć do pomidorów. Dusić na małym ogniu do uzyskania gęstego piure.
Przyprawy wyjąć, a resztę zmiksować albo przetrzeć przez sitko.
Doprawić do smaku sola i pieprzem. Sos można podawać
z makaronem, mięsem.