Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Sos rosyjski na zimno.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonale nadaje się i wyśmienicie smakuje z pieczonymi ziemniakami.

Sos rosyjski na zimno.

Składniki:

Sos rosyjski na zimno.

 

  • 1\2szkl.gęstej śmietany,
  • 1\2szkl.gęstego majonezu,
  • 6łyżek drobno pokrojonych marynowanych buraków,
  • 4łyżki drobno pokrojonych ogórków konserwowych,
  • 3łyżki startego chrzanu,
  • 2-3ząbki roztartego z solą czosnku,
  • 1starta cebula,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sos rosyjski na zimno.
Wszystkie składniki połączyć,dokładnie wymieszać,a następnie schłodzić.

Tagi:

zimno buraki