agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

sos selerowo - naciowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

przepyszny sos , idealnie pasuje np do drobiu:)

sos selerowo - naciowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

sos selerowo - naciowy

 

  • por 1 szt
  • seler naciowy 2 gałązki
  • śmietana 100 ml
  • masło 1 łyżeczka
  • kucharek 1 łyżeczka
  • maka 1 łyżka

Sposób przygotowania:

sos selerowo - naciowy
Ja przygotowałam sos w tefal actifry ale można w dowolnym garnku. Warzywa dokładnie obmywamy i osuszamy. Kroimy w cienkie talarki. (por wraz zieloną częścią). w rondelku rozgrzewamy masło i przekładamy warzywa, podsmażamy , dodajemy śmietanę oraz łyżeczkę kucharka. Zmniejszamy ogień i dusimy ok 20 minut. Na koniec podsypujemy mąką dla zagęszczenia sosu. Smacznego:)
sos selerowo - naciowy
sos przygotowałam w tefal acti fry ale można przygotować go w dowolnym garnku. Pasuje idealnie do drobiu
sos selerowo - naciowy
sos przygotowałam w tefal acti fry ale można przygotować go w dowolnym garnku. Pasuje idealnie do drobiu
sos selerowo - naciowy
sos przygotowałam w tefal acti fry ale można przygotować go w dowolnym garnku. Pasuje idealnie do drobiu

Tagi:

mak seler