kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Sos serkowo-pomarańczowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sposób przygotowania sosu jest bardzo prosty i zarówno smaczny.

Sos serkowo-pomarańczowy.

Składniki:

Sos serkowo-pomarańczowy.

 

  • pół szklanki białego cukru
  • 1 stołowa łyżka skrobi kukurydzianej
  • 1 żółtko
  • 2 twarożki homogenizowane waniliowe
  • skórka z jednej pomarańczy
  • pół szklanki wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 1 olejek pomarańczowy

 

Sposób przygotowania:

Sos serkowo-pomarańczowy.
Do garnka wsypujemy pół szklanki białego cukru, dodajemy 1 stołową łyżkę skrobi kukurydzianej, 2 serki homogenizowane,otartą skórkę z jednej pomarańczy. Skórka nada sosowi odpowiedni aromat.Na koniec wlewamy pół szklanki soku wyciśniętego z pomarańcz i olejek pomarańczowy.Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać. Całość gotujemy na średnim ogniu około 5-8 minut.Gotowy sos przecedzić przez sito