nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Sos słodko - kwaśny do potraw chińskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny i szybki do zrobienia sos słodko - kwaśny, którego zawsze używam do potraw chińskich.

Sos słodko - kwaśny do potraw chińskich

Składniki:

Sos słodko - kwaśny do potraw chińskich

 

Sposób przygotowania:

Sos słodko - kwaśny do potraw chińskich
Wszystkie składniki na sos włóż do małego garnuszka i gotuj na małym ogniu do momentu aż zacznie gęstnieć, cały czas mieszając. Smakuje rewelacyjnie z kurczakiem lub ryżem.

Po przygotowaniu można przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku aby nie przeszedł innymi zapachami około pięciu dni.