eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

sos śmietankowo - koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny sos śmietankowo - koperkowy. Idealnie smakuje z kluskami śląskimi i pyzami. Polecam:)

sos śmietankowo - koperkowy

Składniki:

sos śmietankowo - koperkowy

 

  • szklanka mleka
  • 2 duże łyżki mąki
  • szczypta pieprzu
  • szczypta soli
  • garść posiekanego drobno koperku
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

sos śmietankowo - koperkowy
Olej rozgrzewamy na patelni, gdy będzie już dostatecznie ciepły dodać do niego mąkę i zrobić w ten sposób zasmażkę. Następnie dodać do niej szklankę mleka i dokładnie wymieszać. Do całości dodajemy do smaku pieprz i sól. Mieszamy. Gdy nasz sos zacznie wrzeć, odłączamy do z gazu, a następnie dodajemy do niego garść posiekanego drobno koperku. Tak gotowy sos podajemy jako dodatek do innych dań. Smacznego!!!