MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Sos śmietanowo- musztardowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyrazisty sos śmietanowo- musztardowy doda twoim potrawą smaku.

Sos śmietanowo- musztardowy

Składniki:

Sos śmietanowo- musztardowy

 

  • 150 ml śmietany 30 %
  • 100g serka topionego śmietankowego
  • 5 oliwek zielonych
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sos śmietanowo- musztardowy
Na patelnię wlewamy śmietanę i gotujemy przez 5 minut, .Dodajemy serek topiony i na małym ogniu przez 10 minut mieszając śmietanę rozpuszczamy serek na krem. Oliwki kroimy w cienkie paski .Następnie dodajemy musztardę , sol i pieprz i wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy z ognia i dodajemy drobno pokrojony szczypiorek i pokrojone oliwki.Tak przygotowanym sosem polewamy upieczony bez panierki filet z kurczaka lub indyka.