Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczny sos, pasuje do makaronu, ryżu oraz kaszy. Ma zupełnie nowy smak dzięki połączeniu go z mięsem mielonym.

Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym
Nakładamy do rondelka mascarpone, śmietanę. Podgrzewamy delikatnie. Następnie dodajemy ser topiony. Mieszamy regularnie. W tym czasie podsmażamy mięso mielone. Sos doprawiamy pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Dodajemy mięso mielone, trzymamy na ogniu jeszcze 5 minut co jakiś czas mieszając. Smaczne również na zimno.
Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym
Etap 1 - na patelni podrumieniamy mięso
Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym
Etap 2 - łączymy śmietanę kremową z serami
Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym
Etap 3 - dodajemy przyprawy i mieszamy
Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym
Etap 4 - dodajemy do sosu mięso mielone