Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pappardelle z kurczakiem i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepis na pyszna danie, które przygotuje nawet zupełny kuchenny laik

Pappardelle z kurczakiem i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pappardelle z kurczakiem i cukinią

 

 

Sposób przygotowania:

Pappardelle z kurczakiem i cukinią
Wstawiamy wodę na makaron. W tym samy czasie czyścimy pierś z kurczaka, kroimy ją w drobne paski i marynujemy w paście przygotowanej z kostki rosołowej i 4 łyżek oleju rzepakowego. Mięso podsmażamy na rumiano na niewielkiej ilości oleju. W tym czasie woda na makaron powinna nam się zagotować. Lekko ją solimy, wlewamy 2-3 łyżki oleju, wrzucamy makaron i gotujemy do czasu aż będzie lekko twardy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki obieramy, dokładnie płuczemy, kroimy w cienkie talarki. Cukinię parzymy wrzątkiem, kroimy wzdłuż na 4 części, wydrążamy miąższ i siekamy na cienkie talarki. Do podsmażonej piersi dodajemy cebulę i pieczarki, leciutko solimy. Po dwóch minutach dorzucamy cukinię. Sos serowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, wlewamy do mięsa z warzywami, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Dusimy około 3-4 minut. Makaron odcedzamy, gorący wykładamy na talerz, polewamy sosem.Dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Pappardelle z kurczakiem i cukinią
pierś z kurczaka, kroimy ją w drobne paski i marynujemy w paście przygotowanej z kostki rosołowej i 4 łyżek oleju rzepakowego. Mięso podsmażamy na rumiano na niewielkiej ilości oleju.
Pappardelle z kurczakiem i cukinią
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki obieramy, dokładnie płuczemy, kroimy w cienkie talarki, Cukinię parzymy wrzątkiem, kroimy wzdłuż na 4 części, wydrążamy miąższ i siekamy na cienkie talarki.
Pappardelle z kurczakiem i cukinią
Do podsmażonej piersi dodajemy cebulę i pieczarki, leciutko solimy. Po dwóch minutach dorzucamy cukinię.
Pappardelle z kurczakiem i cukinią
Sos serowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, wlewamy do mięsa z warzywami, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Dusimy około 3-4 minut.