Sposób przygotowania:
Sos śmietanowo-szpinakowy
Rozmrozić szpinak i odsączyć z nadmiaru wody. Czosnek pokroić w małą kostkę. Roztopić łyżkę masła na patelni, dodać czosnku (przez ok. 30 sekund ma się podsmażyć), a potem dodać szpinak, który należy posolić. Smażyć przez 3-4 minuty, cały czas mieszając, woda musi wyparować. Do garnka wrzucić pół łyżeczki masła i pokrojoną w kostkę cebulę, która też musi się przez 30 sekund podsmażyć, by lekko zmiękła (cały czas mieszać). Dodać szpinak i wymieszać. Znowu przez minutę musi to się razem podsmażyć, a następnie należy dodać śmietanę. Doprawić solą, pieprzem i Vegetą do smaku i wszystko razem wymieszać do połączenia się składników. Gotować, aż sos zgęstnieje. Najlepiej smakuje z makaronem ( u mnie makaron ciemny pióra).