kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sos szczypiorkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Sos szczypiorkowy :).....

Sos szczypiorkowy

Składniki:

Sos szczypiorkowy

 

  • majonez 1 szkl.
  • bułka czerstwa 1 kromka
  • ocet winny 1 łyżka
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • jajka ugotowane na twardo 2 żółtka
  • sól 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Sos szczypiorkowy
Żółtka rozetrzeć z 1 łyżką majonezu, solą oraz namoczoną i odciśnięta bułką. Ucierać dalej dodając po trochu majonez i ocet. Na koniec wsypać umyty i drobniutko pokrajany szczypiorek. Podawać do zimnych mięs i sałatki ziemniaczanej.

Tagi:

jajko jajka