Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sos szpinakowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sos szpinakowy pasuje jako dodatek do gotowanego drobiu.

Sos szpinakowy

Składniki:

Sos szpinakowy

 

 

Sposób przygotowania:

Sos szpinakowy
Liście szpinaku dokładnie umyć. W garnku zagotować wodę, dodać szczyptę soli, włożyć liście szpinaku i ugotować do miękkości (ok 3 minuty), odcedzić. W garnuszku wymieszać mąkę z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować, dodać do niego rozmieszane mleko z mąką, ciągle mieszając zagotować. Następnie połączyć ze szpinakiem i wszystko razem dokładnie zmiksować. Wlać śmietankę, dodać surowe masło, przyprawić do smaku, wymieszać.

Tagi:

szpinak