Sposób przygotowania:
Sos szpinakowy na śmietance wg Piotra :
Rozpuścić na głębokiej patelni masło . Włożyć szpinak ( podzielić paczkę na kawałki )i mieszając doprowadzić do całkowitego rozmrożenia .Zalać śmietanką i dusić aż śmietanka lekko sie zagęści . Doprawić do smaku solą , pieprzem, gałką muszkatołową . Dodać koper i wymieszać .
Osobno ugotować al dente makaron Farfale , odcedzić i albo wymieszać sos z makaronem , albo podawać sos osobno.
Ten sos doskonale pasuje do jajek na twardo , gotowanej ryby , piersi kurczaka lub warzyw z parowaru .Tak jak nie przepadam np. za brokułem to akurat w zestawieniu z tym sosem lubię .
Osobno ugotować al dente makaron Farfale , odcedzić i albo wymieszać sos z makaronem , albo podawać sos osobno.
Ten sos doskonale pasuje do jajek na twardo , gotowanej ryby , piersi kurczaka lub warzyw z parowaru .Tak jak nie przepadam np. za brokułem to akurat w zestawieniu z tym sosem lubię .
evita0007
Natala1210