mikimaus

mikimaus

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Sos tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smakuje do wszystkiego:mięsa, kiełbasy, hamburgerów, ryb,placków ziemniaczanych

Sos tatarski

Składniki:

Sos tatarski

 

  • szklanka gęstego majonezu
  • 2 duże ogórki konserwowe
  • 2 gotowane jajka
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • do smaku łyżka ostrej musztardy
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Sos tatarski
Do miski przełożyć majonez. Ogórki i jajka pokroić w drobną kosteczkę, dodać do majonezu. Masę przyprawić solą i musztardą.(do sosu można jak ktoś lubi dodać łyżkę marynowanych pieczarek) Sos najlepiej smakuje do jajek ale można go też podawać do domowych hamburgerów, kiełbasy a także do placków ziemniaczano-marchwiowych. SMACZNEGO

Tagi:

jajko jajka