Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sos tatarski inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sos tatarski przygotowany w taki sposób to idealny dodatek do wędliny.

Sos tatarski inaczej

Składniki:

Sos tatarski inaczej

 

 

Sposób przygotowania:

Sos tatarski inaczej
Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać, oddzielić żółtka od białek. Białka bardzo drobno posiekać. Żółtka zetrzeć na drobnej tarce, rozetrzeć z musztardą, wymieszać ze śmietaną. Przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać. Pieczarki osączyć z zalewy, drobno posiekać. Ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, wymieszać. Przykryć i odłożyć na pół godziny.

Tagi:

jajko jajka