Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Sos tatarski z marynowanym patisonem :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Trochę inna wersja sosu tatarskiego .Delikatny . Akurat do świątecznego pasztetu .

Sos tatarski z marynowanym patisonem :

Składniki:

Sos tatarski z marynowanym patisonem :

 

  • 1 szklanka kwaśnej śmietany 18 %
  • 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów
  • 1 szklanka drobno pokrojonych marynowanych pieczarek
  • ½ szklanki pokrojonego marynowanego patisona ( małe , zwarte )
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu grubo mielonego kolorowego
  • 1 szklanka majonezu

 

Sposób przygotowania:

Sos tatarski z marynowanym patisonem :
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Doprawić do smaku . Zostawić na kilka godzin by się ,, przegryzły „. Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .

Tagi:

patison