Sposób przygotowania:
Sos wieprzowo - wołowy z papryką i pomidorem
Cebulę i czosnek obrać, umyć i pokroić w kostkę. Paprykę i pomidora także pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić najpierw cebulę, zeszklić ją apotem dodać czosnek i jeszcze chwilę smażyć uważając aby czosnek się nie przypalił. Oba mięsa zmielone wcześniej w maszynce do mięsa na drobnym sitku ( ja musiałam je zamrozić, rozmroziłam je do zrobienia potrawy ), wrzucić do podsmażonej cebuli i czosnku i smażyć około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Potem dodać pokrojoną paprykę i pomidory i smażyć jeszcze chwilę. Następnie wlać bulion, dodać przyprawy i posiekane oregano i dusić pod przykryciem około 5 minut a potem dodać koncentrat i całość dusić jeszcze 10 minut. Gotowy sos ewentualnie doprawić i w razie konieczności gdyby okazało się, że jest za płynny zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody i zagotować. Sos podawać z ugotowanym makaronem.