Sposób przygotowania:
Sos z borowików z natką pietruszki
Grzyby bardzo dokładnie oczyszczamy, a następnie kroimy ka kawałki.
Rozpuszczamy masło w rondlu, wrzucamy grzyby i podsmażamy przez 5 minut. Następnie przyprawiamy pieprzem i solą, podlewamy wodą i dusimy przez 15 minut pod przykryciem.
Zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodajemy natkę pietruszki oraz śmietanę. Zagotowujemy i od razu wyłączamy.
Rozpuszczamy masło w rondlu, wrzucamy grzyby i podsmażamy przez 5 minut. Następnie przyprawiamy pieprzem i solą, podlewamy wodą i dusimy przez 15 minut pod przykryciem.
Zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodajemy natkę pietruszki oraz śmietanę. Zagotowujemy i od razu wyłączamy.