alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Sos z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Słodki sos, który podaje się do mięs

Sos z dżemem

Składniki:

Sos z dżemem

 

  • 25 dag dżemu jagodowego
  • 1 gruszka (obrana, bez gniazd nasiennych)
  • 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina
  • 2 łyżki startego ostrego chrzanu
  • pół łyżeczki imbiru
  • sok i skórka otarta z 1 cytryny

Sposób przygotowania:

Sos z dżemem
Posiekać gruszkę i zmiksować z chrzanem i winem. Posiekać skórkę. Dodać z sokiem. Wymieszać z imbirem. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Pasuje do mięs podawanych na zimno.

Tagi:

beza bezy