Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sos z jabłek i cebuli

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, podzielić owoce na kawałki. Cebule

Sos z jabłek i cebuli

Składniki:

Sos z jabłek i cebuli

 

  • 30 dag jabłe
  • 3 cebule
  • łyżka oleju
  • ćwierć szklanki wody
  • majeranek
  • cukier
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Sos z jabłek i cebuli
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, podzielić owoce na kawałki. Cebule obrać, poszatkować i razem z jabłkami podsmażyć na oleju, podlać wodą i dusić około 10 minut. Ostudzić, zmiksować, doprawić przyprawami.
Podawać na gorąco albo na zimno do mięs.