Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sos z kolendrą

         
ocena: 5/5 głosów: 551

Pomidory sparzyć, obrać, po kroić, usunąć nasiona. Cebule obrać, posiekać.

Sos z kolendrą

Składniki:

Sos z kolendrą

 

  • 2 łyżki posiekanych świeżych listków kolendry(lub łyżeczka mielonych owoców)

 

 

  • 2 cebule

 

 

  • po szczypcie zmielonego kminku i oregano

 

  • łyżka oleju

 

 

Sposób przygotowania:

Sos z kolendrą
Pomidory sparzyć, obrać, po kroić, usunąć nasiona. Cebule obrać, posiekać. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę. Dodać pomidory, smażyć kilka minut, stale mieszając. Zdjąć z ognia, zmiksować, ostudzić. Dodać jogurt, kolendrę, przyprawy.