sos z kwaśnej śmietany i ogórków

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

łatwy sos do kurczaka i owoców morza

sos z kwaśnej śmietany i ogórków

Składniki:

sos z kwaśnej śmietany i ogórków

 

  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • ok 80 g ogórków marynowanych posiekanych
  • ok 50 ml wody
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka estragonu
  • 1 łyżka pietruszki posiekanej
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 2 łyżki szczypiorku posiekanego

Sposób przygotowania:

sos z kwaśnej śmietany i ogórków
Ja jestem ogromną miłośniczką estragonu. Przepiękny zapach i wspaniały ,delikatny smak. Wszystkie składniki łączymy w rondelku na maleńkim ogniu,nie gotujemy. Możemy podawać na zimno lub ciepło.

Tagi:

ogórki