Sposób przygotowania:
Sos z mięsa mielonego
Mięso mielone wołowe smażę na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw :czosnku, czerwonej papryki oraz pieprzu. Między czasie kroję w kostkę paprykę oraz cebulę.
Do mięsa dodaję pokrojone warzywa. Całość zalewam 1 szklanką zimnej ale przegotowanej wody.
Duszę ok 15 min. Na koniec dodaję ok 4 łyżki koncentratu pomidorowego. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.
W osobnej miseczce przygotowuję kaszę kuskus według instrukcji.
Do mięsa dodaję pokrojone warzywa. Całość zalewam 1 szklanką zimnej ale przegotowanej wody.
Duszę ok 15 min. Na koniec dodaję ok 4 łyżki koncentratu pomidorowego. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.
W osobnej miseczce przygotowuję kaszę kuskus według instrukcji.