Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki z mięsa i pęczaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wspaniałe kotleciki z mięsa mielonego i pęczaku. Podawać z dodatkiem sosu i dowolnej surówki. Smacznego.

Kotleciki z mięsa i pęczaku

Składniki:

Kotleciki z mięsa i pęczaku

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z mięsa i pęczaku
Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej 1 łyżce oleju, ostudzić. Połowę kaszy pęczak przepuścić przez maszynkę do mięsa. Połączyć z mięsem, jajkami, resztą pęczaku, cebulą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Z masy formować okrągłe, spłaszczone kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.