agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

sos z powideł.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczny sos do dań mięsnych.

sos z powideł.

Składniki:

sos z powideł.

 

  • 150 g powideł śliwkowych
  • pieprz
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • łyżka octu, sól
  • 100 g marynowanych śliwek
  • ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

sos z powideł.
Śliwki, powidła śliwkowe , przecier pomidorowy oraz łyżkę octu gotować na małym ogniu tak około 15 minut. Kolejno przetrzeć oraz doprawić do smaku. Następnie sos wstawić do lodówki w celu schłodzenia na 10 minut. Na koniec dodać roztarty czosnek. Zamiast czosnku można też dodać kilka łyżek sosu do pieczeni. Podawać do zimnych mięs.

Tagi:

śliwki