Sposób przygotowania:
sos z prawdziwków
1. Grzyby myjemy,oczyszczamy i kroimy na małe kawałki.
Wrzucamy je na patelnię z olejem lub masłem przykrywamy przykrywką i dusimy na małym ogniu. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę następnie wrzucamy na patelnię gdzie dusimy swoje grzybki. Wszystko razem mieszamy i czekamy ,aż zmięknie.
2. Gdy już grzyby są uduszone wraz z cebulą przekładamy je do garnka i wlewamy powoli mleko. Wszystko razem musi się zagotować. Na końcu doprawiamy solą,pieprzem,odrobiną vegety możemy nawet nie dodawać soli tylko posłużyć się samą vegetą ponieważ też zawiera sól dodajemy koperek.
Wrzucamy je na patelnię z olejem lub masłem przykrywamy przykrywką i dusimy na małym ogniu. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę następnie wrzucamy na patelnię gdzie dusimy swoje grzybki. Wszystko razem mieszamy i czekamy ,aż zmięknie.
2. Gdy już grzyby są uduszone wraz z cebulą przekładamy je do garnka i wlewamy powoli mleko. Wszystko razem musi się zagotować. Na końcu doprawiamy solą,pieprzem,odrobiną vegety możemy nawet nie dodawać soli tylko posłużyć się samą vegetą ponieważ też zawiera sól dodajemy koperek.