Sposób przygotowania:
Sos z twardzioszków przydrożnych
grzybki – same kapelusiki no trzonki są twarde i łykowate – umyłam dokładnie i dobrze osączyłam. Nie kroiłam ich bo nie są duże a lubię widzieć co jest w daniu. Obraną cebulę pokroiłam w cienkie ćwierć plasterki. Na patelni rozgrzałam masło, zeszkliłam cebulę, dodałam grzyby. Lekko posoliłam i dodałam trochę pieprzu ziołowego a gdy grzybki puściły sok dusiłam je ok. 8 minut na malutkim ogniu. Na koniec dodałam szczypiorek i śmietanę, wymieszałam, ale już nie gotowałam żeby ta ostatnia się nie zwarzyła. Prawda, że proste ? Podobnie można przygotować szybki sos właściwie z każdego gatunku grzybów jadalnych – ważne żeby nie dusić ich bez opamiętania bo grzyby wcale tego nie lubią. Małe albo pokrojone cienko, choć lubię spore kawałki, szybko są dobre do jedzenia – do makaronu, ziemniaków, klusek czy czego tam chcecie :)
stokrotk339
Polpal
Wypadałoby napisać dlaczego bo taka jednosłowna krytyka to jest dopiero beznadziejna.
Pyza