Sposób przygotowania:
Sos z winem wg mitofri
Na patelni roztop masło.Następnie dodaj mąkę i zasmaż.Wlej wino i energicznie wymieszaj.Uważaj, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna.
Kiedy z wina odparuje alkohol dodaj mały koncentrat pomidorowy.
Orzechy wyjmij z łupinek i sparz. Zagotuj sos, dodaj sparzone orzechy i wodę.Wymieszaj.
Dodaj bulionetkę pieczeniową Knorr.
Składniki gotuj około 10 minut, do momentu aż sos naturalnie zgęstnieje. Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno poszatkuj. Posyp nią gotowy sos.
Sos świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs, pieczeni, ryb, jaj, a nawet potraw mącznych.Smacznego.
Kiedy z wina odparuje alkohol dodaj mały koncentrat pomidorowy.
Orzechy wyjmij z łupinek i sparz. Zagotuj sos, dodaj sparzone orzechy i wodę.Wymieszaj.
Dodaj bulionetkę pieczeniową Knorr.
Składniki gotuj około 10 minut, do momentu aż sos naturalnie zgęstnieje. Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno poszatkuj. Posyp nią gotowy sos.
Sos świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs, pieczeni, ryb, jaj, a nawet potraw mącznych.Smacznego.