Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sos z zielonego pieprzu do mięs smażonyc

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo wzbogaca smak smażonego mięsa

Sos z zielonego pieprzu do mięs smażonyc

Składniki:

Sos z zielonego pieprzu do mięs smażonyc

 

  • 2 łyżeczki ziaren zielonego pieprzu z zalewy,
  • 120 ml rosołu z kury ( może być z kostki),
  • 100 ml słodkiej śmietanki kremówki
  • 2 łyżeczki brandy,
  • 40 dag dowolnego mięsa
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Sos z zielonego pieprzu do mięs smażonyc
Ziarna pieprzu osączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na niej mięso, zdjąć z patelnii przełożyć w ciepłe miejsce. Do powstałego po smażeniu sosu wlać rosół. Mieszając zagotować, dodać śmietanę i pieprz i brandy. Jeszcze chwilę, (ok. 2 min) pogotować.

Tagi:

mięso