Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sos z żurawin i jabłek

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Z umytych i obranych jabłek usunąć gniazda nasienne, podzielić owoce na ćwiartki,

Sos z żurawin i jabłek

Składniki:

Sos z żurawin i jabłek

 

 

 

  • 3/4 szklanki wody

 

  • skórka z pomarańczy lub z cytryny

 

  • 5 dag cukru

Sposób przygotowania:

Sos z żurawin i jabłek
Z umytych i obranych jabłek usunąć gniazda nasienne, podzielić owoce na ćwiartki, wsypać opłukane żurawiny, zalać gorącą wodą i ugotować. Przestudzić, zmiksować i przetrzeć przez sito. Dodać cukier i drobno posiekaną skórkę. Podawać do mięs pieczonych lub smażonych. 100 g - 60 kcal.