kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Sos zielony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na bazie sosu majonezowego.Do jaj na twardo i zimnych ryb.

Sos zielony

Składniki:

Sos zielony

 

Sposób przygotowania:

Sos zielony
Jaja bardzo starannie myjemy, zanurzamy na 3 sekundy we wrzątku a potem bardzo delikatnie oddzielamy żółtko od białka.Żółtka mieszamy z solą,musztardą i sokiem z cytryny a potem zaczynamy ubijać i powolutku po kilka kropelek wlewamy olej.Ubijamy póki nie powstanie gładka i jednolita masa.Siekamy drobniutko szpinak,szczypiorek,natkę pietruszki,koperek i estragon a następnie miksujemy je razem blenderem.Dodajemy do sosu i mieszamy.Podajemy przybrane rzeżuchą.Smacznego!!!