iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sosik ala tatarski na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Fajny gęsty sosik na imieniny lub kolację

Sosik ala tatarski na zimno

Składniki:

Sosik ala tatarski na zimno

 

  • 4 łyżki majonez tradycyjny,
  • 4 łyżki śmietana 18 proc,
  • 2 szt cebula biała,
  • 2 szt korniszony,
  • 3 szt patisony marynowane,
  • szczypiorek,
  • 1 szt jajko ugotowane,
  • pieprz biały do smaku

 

Sposób przygotowania:

Sosik ala tatarski na zimno
Majonez łączymy z śmietaną doprawiamy pieprzem białym do smaku . Cebulę obieramy z łupek kroimy w piórka solimy i ugniatamy ręką żeby zmiękła odstawiamy na 5 min .Potem dodajemy ją do majonezu z śmietaną .Korniszona i patisony kroimy drobno dodajemy do sosu . Jajko gotujemy w osolonej wodzie .Obieramy i studzimy . Jajko siekamy drobno łączymy z sosem .Wszystko razem mieszamy .Dodajemy posiekany szczypiorek -mieszamy .Chłodzimy w lodówce .Podajemy na zimno

Tagi:

jajko jajka