Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Sosik majonezowy:)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

a początek wrzucamy masełko bądź margarynę do brytfanny smażymy na małym ogniu przez 10 min. Następnie dodajemy musztardę oraz majonez wszys

Sosik majonezowy:)

Składniki:

Sosik majonezowy:)

 

  • 100 g masła lub margaryny w kostce
  • 6 łyżek stołowych majonezu
  • 50 ml bulionu
  • 1 łyżka stołowa musztardy sarepskiej lub innej
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sosik majonezowy:)
Na początek wrzucamy masełko bądź margarynę do brytfanny smażymy na małym ogniu przez 10 min. Następnie dodajemy musztardę oraz majonez wszystko mieszamy potem dodajemy bulion i mieszamy. Na małym ogniu do uzyskania leistego sosiku. Najlepiej podawać do potraw jajecznych .porcja dla 3 osób Smacznego!:)

Tagi:

majonezowy