aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

sosik marchwiowo-dyniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny sosik-krem z warzyw...

sosik marchwiowo-dyniowy

Składniki:

sosik marchwiowo-dyniowy

 

Sposób przygotowania:

sosik marchwiowo-dyniowy
Warzywa myjemy dokładnie i obieramy ze skórki. Następnie marchewkę i dynię kroimy w kostkę. Wkładamy je do dużego rondla z podgrzanym olejem idusmy na małym ogniu około 10 minut, podlewając wodą. Kiedy nam ostygną miksujemy. Doprawiamy sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, posiekanym bardzo drobno imbirem, solą, pierzem. Dodajemy pokrojone pestki z dyni. Krem jako sos idelanie pasuje do makaronu czy ryzu, a takze warzyw